Spisefjerkræ

Rundt om vores ejendom på Midtsjælland, har vi marker anlagt med græs og kløver – noget af det er økologisk anlagt. Og her går vores eget spisefjerkræ under åben himmel – nyder livet som en rigtig landkylling (skovkylling og økologisk frilandskylling) – landand (juleand) og frilandsgås (julegåsen).

Alt vores spisefjerkræ slagter vi på vores eget fjerkræslagteri – og derfor udsættes intet af vores fjerkræ for de lange transporter – som der kan være til nærmeste fjerkræslagteri.

Hos Bangs har vi både en konventionel og en økologisk produktion af vores spisefjerkræ. Opvækstbetingelserne er dog de samme – den eneste forskel er foderet og græsarealet de går på. (Den økologiske produktion går på marker, som er omlagt til økologi).

Viser alle 9 resultater


Alle vores juleænder og gæs opvokser på friland …

med fri adgang til motion, græs og kløver. Uanset om det er vores konventionelle eller økologiske ænder, så er opvækstbetingelserne de samme. Dog går vores økologiske juleænder naturligvis på økologisk anlagte folde, og får kun økologisk foder igennem deres opvækst. Vores juleænder er meget kødfyldte – kødet er mørkt og saftigt med tilpas fedtmarmorering.

Alt vores fjerkræ slagtes på vores eget slagteri på gården, og derfor udsættes intet af vores spisefjerkræ for dyretransport til slagtning.

Spisefjerkræ med dyrevelfærd i højeste gear

Opvækstbetingelser for vores juleænder

Vores juleænder starter livet i lune stalde, indtil de er store nok til at blive lukket ud på friland – herfra nyder de livet under åben himmel med fri adgang til motion, kløver og græs, foder og vand ad litium. De soler sig – de basker med deres vinger – de snadre og bliver beskidte – og har naturligvis mulighed for at søge læ for vejr og vind. Alt sammen i overensstemmelse med landandens natur.

Landænderne er langsomme i tilvækst, og slagtes når de er 14-18 uger gamle.

Det kan tydeligt smages, at din juleand er opvokset på friland, og har haft fri adgang til motion under åben himmel. Du vil opleve, at juleanden er kødfyldt – at kødet er mørkt og saftigt med en tilpas fedtmarmorering. Ved den rette tilberedning, får du her en super lækker juleand, som med opvækstbetingelserne i mente, kan serveres og spises med rigtig god samvittighed.

Almindelig eller økologisk juleand?

Alle vores juleænder opvokser under de samme betingelser. Uanset om det er en almindelig eller økologisk juleand.

Forskellen finder du i det foder og de jordarealer de går på.

Vores økologiske juleand får kun økologisk foder under deres opvækst, og går på økologisk anlagte jordarealer. Vore økologiske juleænder slagtes i november måned, og sælges derfor kun på frost.

Ferske ænder

Vores almindelige juleænder bliver ligeledes slagtet i november måned – men vi har et lille hold, som slagtes lige op til Mortens Aften og jul, og derfor kan bestilles som ferskvarer. Ved bestilling af fersk juleand, SKAL den afhentes i butikken på udleveringsdagen.

Alle juleænder er naturligvis renset, og inde i anden finder du en lille pose med indmad. Dog skal du være opmærksom på, at der kan være nogle få pigge, som skal fjernes inden tilberedning. Dette skyldes, at dyrene lever et meget frit liv, og derfor kan de modnes en lille smugle forskelligt. På slagteriet har vi naturligvis gjort vores yderste for at fjerne piggene.

Slagtning

Vores ænder udsættes ikke for transport til slagtning. Alle vores ænder opvokser på vores egen ejendom, og slagtes på vores eget slagteri her på ejendommen. Vores ænder indfanges direkte fra marken under meget rolige og kontrolleret forhold. Vi indfanger ænderne i små mængder ad gang, sådan at slagt og indfangning foregår på en kontinuerlig måde med største respekt for din juleand.

Afhentning af juleænder / frost

Vi starter op med udlevering af vores landænder den 5. november. Herefter er det muligt at hente din juleand i butikken på Tingstedvej 38, 4350 Ugerløse indenfor vores åbningstider. Sidste dag for udlevering af ænder på frost holder vi d. 22. december fra kl. 14.00-17.00

Afhentning af ferske juleænder

Vi har udlevering af ferske juleænder henholdsvis den 9. november kl. 16.00-17.00 og igen d. 23. december, kl. 9.00-12.00.
Vores ferske ænder afhentes i butikken på Tingstedvej 38, 4350 Ugerløse.

Vi kontrolleres løbende af fødevarestyrelsen

   Vores gårdbutik får løbende kontrol af Fødevarestyrelsen. Se vores aktuelle kontrolrapport på findsmiley.dk