Info

Spisefjerkræ fra friland

Rundt om vores ejendom på Midtsjælland, har vi marker anlagt med græs og kløver. Her går vores spisefjerkræ , og nyder livet på friland fra sent forår til tidligt efterår.

Alle vores ænder og gæs opvokser på friland, hvor de har fri adgang til udendørsarealer. Her udlever de deres naturlige adfærd som at fouragere og bevæge sig frit. Ved opvækst på friland fremmes dyrenes sundhed, da ænderne og gæssene har plads til at bevæge sig frit, og ikke begrænses til små indelukker.

Hos Bangs prioriterer vi dyrenes trivsel og velfærd højt i vores dagligdag, hvilket resulterer i glade og sunde dyr.

Smag & kvalitet
Når vores ænder og gæs opdrættes på friland, får de en mere varieret og naturlig kost, som bidrager til kødets smag. Deres frie bevægelse udvikler en stærk muskulatur, som resulterer i en fast tekstur og smagfuldt kød. Mange madentusiaster værdsætter smagen af frilandsopdrættet fjerkrækød for dets kompleksitet og rige karakter.

Ved den rette tilberedning, får du her en super lækker juleand, som med opvækstbetingelserne i mente, kan serveres og spises med rigtig god samvittighed.

Naturlig vækst
Vores ænder og gæs får mulighed for at vokse op i et naturligt tempo uden brug af vækstfremmere. Dyrene har en lang vækstperiode, og slagtes først når ænderne er 14 uger gamle, og gæssene 20 uger gamle.

Miljømæssige fordele
Frilandsopdræt har en mindre miljøpåvirkning end intensiv opdræt. Når vores dyr bevæger sig frit og spiser græs og naturlig vegetation, reduceres behovet for foderproduktion. Samtidig er vores frilandsdrift velbalanceret med roterende græsgange, som forbedre jordens frugtbarhed og biodiversitet.

Opvækstbetingelserne for vores juleænder
Vores juleænder starter livet i lune stalde, indtil de er store nok til at blive lukket ud på friland – herfra nyder de livet under åben himmel med fri adgang til motion, kløver og græs, foder og vand ad litium. De soler sig – de basker med deres vinger – de snadre og bliver beskidte – og har naturligvis mulighed for at søge læ for vejr og vind. Alt sammen i overensstemmelse med landandens natur.

Ferske ænder
Vi har ikke salg af ferske ænder i år.

Hjerte, hals & krås
Alle vores ænder og gæs er naturligvis renset, og inde i anden / gåsen finder du en lille pose med hjerte, hals og krås. Det kan forekomme, at der i skinnet sidder enkelte pigge, som skal fjernes inden tilberedning. Dette skyldes, at dyrene lever et meget frit liv, og derfor kan de modnes en lille smugle forskelligt. På slagteriet har vi naturligvis gjort vores yderste for at fjerne piggene.

Slagtning
Alle vores ænder og gæs håndslagtes nænsomt på gården. Dyrene fanges forsigtigt ind, når de er gået til ro på marken, og slagtes efterfølgende nænsomt på vores egen gårdslagteri. Efter slagtning nedkøles ind pakning, og nedfryses hurtigt herefter. Den hurtige nedkøling og indfrysning sikre, at den kødets gode smag og saftighed bibeholdes.

Afhentning af juleænder / frost
Vi starter op med udlevering af vores landænder den 2. november 2024. Herefter er det muligt at hente din juleand i butikken på Tingstedvej 38, 4350 Ugerløse indenfor vores åbningstider. Sidste dag for udlevering af ænder og gæs er 21. december fra kl. 9.00-12.00

Vi kontrolleres løbende af fødevarestyrelsen

   Vores gårdbutik får løbende kontrol af Fødevarestyrelsen. Se vores aktuelle kontrolrapport på findsmiley.dk