Vi får i øjeblikket mange henvendelser om høns som er blevet skrukke. Det gode vejr sætter gang i hormonerne hos dine høns. Der er ikke meget at stille op med sin skrukke høne. Du skal væbne dig med tålmodighed – det går over igen – men kan tage 1-2 måneder. Når din høne…
Læs mereNår du starter et nyt hønsehold op, er det vigtigt, at du giver dem nogle gode vaner fra start. Høns er vanedyr, og får de først en vane, kan den være meget svær af bryde. At dine høns sover på pind, er en vigtig vane, at give dine høns – vælger de at sove på…
Læs mereÆg uden skal kaldes vindæg. For at undgå at dine lægger vindæg, er det vigtigt, at du tilbyder dem skaller i en separat skål i hønsehuset. Hønsene vil typisk selv indtage den mængde de har behov for. Nogle vælger at genbruge deres æggeskaller – det er dog ikke noget vi anbefaler, at man gør. Kommer…
Læs mereDu kan opleve, at dine høns får bare pletter og røde numser – der kan være forskellige årsager, de mest typiske kan du læse mere om her: Dine høns er i proteinmangel: Tænk over, hvad dine høns får at spise. Giver du dem begrænset mængde æglægningsfoder? Supplerer du æglægningsfodret med hvede og majs? Tjek indholdet…
Læs mereOplever du at dine høns er begyndt at tabe sin fjer, kan det være et tegn på, at de er gået i fældning. Når høns går i fældning, betyder det, at de mister sine fjer for at få nye. Høns går typisk i fældning, når de er omkring 1 år gamle. I fældningsperioden kan du…
Læs mereDu har en syg høne – hvad kan du gøre? Et godt tip, som ikke koster alverden – du har helt sikkert hvad du skal bruge lige ved hånden. 6-8 fed hvidløg presses i alm. hvidløgspresser. Denne hvidløgsgrød tilføres ca 1,5 dl. vand, omrøres, hviler i 5 min og vandet hældes gennem et kaffefilter. For at hjælpe…
Læs mereHvidløg er godt for meget – også hos dine høns. Hvidløg har et højt indhold af antioxidanter, og netop disse antioxidanter, har en meget positiv indflydelse på immunforsvaret hos høns. Derfor kan du med fordel tilsætte 6-8 fed presset hvidløg i fodret til dine høns et par gange om ugen. Du kan også med fordel…
Læs mereHøns går naturligt ned i æglægning under efteråret og vinteren. Lyset er en vigtigt parameter, når man tænker på høns og æglægning. På disse årstider begynder dagene at blive kortere, og hønsene får mindre lys. For at opretholde æglægningen i efteråret og vinteren, kan man vælge at lyspåvirke sine høns. Du vil fortsat opleve…
Læs mereHøns starter typisk med at lægge æg i 20-ugers alderen – nogle hønseracer er dog senere til at starte med æglægning. Hønniker: En hønnike er en unghøne i alderen 16-18 uger. Alle vores høns til salg sælges i alderen 16-18 uger. Når du har købt dine høns / hønniker, er det vigtigt, at du i starten…
Læs mereDer kan være mange årsager, hvis dine høns er stoppet med at lægge æg, eller er gået ned i æglægning. Ofte ser vi, at hønsene faktisk har det for godt. Holder man høns med øje for æglægning, er det vigtigt, at de får det rigtige hønsefoder. Vores anbefaling er, at man fodre med en optimeret…
Læs mereBlodmider, lus og lopper hos høns Hvordan ved jeg om mine høns har blodmider? Blodmider kan give hudirritation hos mennesker, og det er som oftes der, at man opdager at der kan være blodmider i hønsehuset. Har du blodmider i hønsehuset, kan du opleve, at dine høns bliver ’trætte’ og ’uoplagte’ til at…
Læs mere