Info

Høns på pind

Når du starter et nyt hønsehold op, er det vigtigt, at du giver dem nogle gode vaner fra start. Høns er vanedyr, og får de først en vane, kan den være meget svær af bryde. At dine høns sover på pind, er en vigtig vane, at give dine høns – vælger de at sove på gulvet eller i redekassen, kan det godt blive en meget generende vane for dig, da høns jo klatter når de sover.

Så – når du starter et nyt hønsehold op – hjælp dine høns med at få en god vane, med at sove på pinden. Besøg hønsehuset de første par aftner – sidder de ikke på pinden – tager du et par handsker på, og sætter dem op på pinden. Det er nemmest at gøre, når hønsene er gået til ro, og evt. ligger på gulvet eller i redekassen. Forsæt med at komme på besøg i hønsehuset om aftenen, indtil du oplever, at de selv har sat sig op på pinden.

Oplever du, at dine høns VIL sove i redekassen, kan du lukke af for redekasserne om eftermiddagen med et klæde eller ligende, og fjerne klædet igen om morgenen, indtil vanen er brudt. Det skal dog siges, at det ikke er sikkert, at denne metode hjælper – at dine høns vil søge tilbage til redekassen igen, når du tror, at nu er vanen brudt. Men dog et forsøg værd at afprøve.

Når du indretter dit hønsehus, skal du beregne ca. 15 cm. pind pr. høne. Er det nødvendigt med flere pinde i hønsehuset, skal du placerer dem sådan, at de ikke kommer til at sidde og klatte på hinanden. Du kan placerer siddepinden i højder fra 50-100 cm. Et godt tip til at skabe et rengøringsvenligt område i hønsehuset, er, at du sætter et klattebræt under siddepindene, hvor du kan strø sand eller spåner.