Info

Høns til salg

Nedenfor finder du vores store udvalg af vores forskellige høns til salg.

Opdatering (18/3-24) vedr. afhentning af høns i butikken

Vi åbner op for afhentning af høns i vores midlertidige butik på Brændholtvej 60, 4350 Ugerløse.

Kun mulighed for afhentning fredage og lørdage


Vi forventer, at den aktuelle beskyttelseszone i forhold til fugleinfluenza, ophæves i løbet af de næste par dage. Derfor starter vi op med udlevering af høns i butikken, fredag den 22. marts 2024.

OBS ! Det vil fremadrettet KUN være muligt, at afhente høns på fredage og lørdage indenfor butikkens åbningstider. 

Det er fortsat muligt, at bestille høns til levering på vores vareture !


Afhentning af høns i påsken


I påsken har vi udlevering af høns følgende dage i butikken: Skærtorsdag kl. 10.00-12.00 (28/3) - Langfredag, kl. 13.30-17.00 (29/3) - Påske Lørdag, kl. 9.00-13.00 (30/3).

Butikken er lukket Påskedag og 2. påskedag.

Når du foretager din bestilling : Når du går til kassen, for at gennemføre din bestilling af høns til 'Afhentning i butikken' vil du opdage, at du har mulighed for at vælge onsdage i kalenderen. Vi har kun åbnet i butikken på onsdage for salg af foder og udstyr. DET VIL IKKE VÆRE MULIGT, AT HENTE HØNS I BUTIKKEN OM ONSDAGEN. 

Når du bestiller dit nye hønsehold, kan du mixe vores forskellige høns i typer og antal. Sådan at dit hønsehold har det mix af typer, farver og æg, som opfylder lige netop jeres drømme om høns i haven.

Er du ny med høns i haven, kan du med fordel se programmet: ‘Silles Hus – Hønsene flytter ind’

I programmet fortæller Jørgen om, hvordan i griber det hele an, hvad i kan forberede inden i henter hønsene, og hvad i skal gøre, når i kommer hjem med jeres nye høns.

Du kan mixe vores forskellige høns i typer og antal

Sådan foregår bestilling af høns

Når du har lagt dit hønsehold i kurven, sammen med evt. hønsefoder og udstyr – går du til kassen. Efter du har udfyldt navn og adresse, skal du tage stilling til, hvordan du ønsker dine høns udleveret :

Afhentning i butikken: Du vælger hvilken dag du vil hente din bestilling i funktionen: “Vælg afhentningsdag”. Din bestilling afhentes i vores POP-UP-butik på Brændholtvej 60, 4350 Ugerløse. Vi har åbent: onsdag kl. 14.00-17.00, fredag kl. 13.30-17.00 og lørdag kl. 9.00-12.00.
Det er ikke muligt, at bestille afhentning udenfor vores åbningstider, eller før åbningstid.

Varetur: Du vælger hvilken varetur du ønsker, vi skal tage din bestilling med på. Vi kører vores vareture på en bestemt dato – som står angivet ved valg af varetur. Se vores ruter og mødesteder her på siden: bangs.dk/varetur

Efter gennemført betaling, står i skærmvinduet: Ordre er modtaget sammen med dit ordrenummer og opsummering af din ordre.

Herefter modtager du en mail : Din Bangs ordre er blevet modtaget ! Heri står dit ordrenummer og valgt afhentningsdato. Husk, at tjekke dit spam-filter

Har du bestilt til vores varetur, sender vi en mail til dig på den først kommende hverdag med oplysninger om mødested, og estimeret tidspunkt.

Høj veterinær status

Høns fra Bangs Hønniker har en høj veterinærstatus, og er fuldt vaccineret ved salg. Dette er jeres sikkerhed for dyr, der er sunde og raske. Vi hjælper gerne med at finde de rette høns til netop din families behov. Vi har mange hønseracer og typer af høns til salg, og du er altid velkommen til at kigge forbi butikken og se det store udvalg.

Afhentning af høns

Når du henter dine høns, og du har bestil via vores hjemmeside, er din bestilling pakket og klar, når du kommer til butikken. Alt du skal huske, er dit ordrenummer. Du finder bestilling i ‘webshop-afhentningen’ ved butikken.

Har du bestilt via kontaktformularen nederst på siden, kan du evt. selv medbringe transportkasser. Du kan transporterer dine høns i en flyttekasse. I en flyttekasse med mål omkring 55x40x40 cm. kan du transporterer 5 høns.

Pasning af høns

Når du har hentet dine nye høns til haven, er de typisk imellem 16-18 uger gamle, og er klar til at starte deres liv i hønsegården. Afhængig af hvilke høns du har med hjem, vil æglægning typisk starte når hønsene er 20-26 uger gamle.

Når du kommer hjem med dine høns, lukker du dem ind i dit hønsehus, så de kan vende sig til sine nye omgivelser. Du kan evt. åbne hønselemmen – når hønsene er klar, vil de søge ud i hønsegården.

Har du høns i forvejen, er det en god idé, at lukke de gamle høns i hønsegården. Luk for adgangen til hønsehuset, og luk de nye høns ind i hønsehuset.

Sengetid

I starten – typisk de første par aftner, skal du sætte dine nye høns på pind. Har du høns i forvejen, vil du opleve, at de i starten foretrækker at sidde opdelt. Kan du blande de nye blandt de gamle, er det en fordel.

Fodring

Det er vigtigt, at høns får en proteinrig æglægningsfoder i starten, for at komme godt igang med æglægningen. Forkæl derfor ikke dine høns med grønt indefra, korn og majs, før dine høns er kommet godt i gang, med at lægge æg. Proteindelen i fodret danner basis for en god æglægning, og for den bedste start. Alt grønt, majs og korn er meget stivelsesholdigt, og kan ved forkert fodring, give dine høns proteinmangel, hvilket er direkte målbart på æglægningen.

Når dine høns er kommet i gang med æglægningen, og æggene er stabile i størrelsen, kan du begynde at forkæle dine høns med grønt fra husholdningen eller majs, korn og hønseguf.

Høns spiser ca. 140 g. foder pr. dag. Når æglægningen er i gang, kan du supplere æglægningsfodret med korn eller majs i blandingsforholdet 1 del korn/majs til 3 dele æglægningsfoder.

Det er vigtigt, at dine høns har adgang til skaller. Høns har behov for kalk til æggeskallen. De spiser typisk 2-3 g. pr. dag pr. høne. Dem stiller du i en skål for sig – de spiser det de har behov for.

Proteinmangel

Det første tegn på proteinmangel, er at æggene bliver mindre i størrelsen. Herefter vi de gå ned i æglægning, og er det rigtig grælt, ophører æglægningen. Så et godt råd: Hold øje med dine æg. Ændre størrelsen sig på æggene, skal du i en periode tage ‘det lækre’ fra dem, og igen kun fodre med æglægningsfoder og skaller, indtil æglægningen vender tilbage.

Foder og vand

Det er en god idé, at have foder og vand tilgængeligt udendørs. Udendørs fodring kræver dog, at du har et overdækket område i hønsegården. Foder kan dog også sagtens tilbydes i hønsehuset.

Det er altid en god idé, at have foderautomaten og vandautomaten hængende i højde med hønens ryg, da det giver mindre spild fra automaterne. En høne drikker ca. 200 ml. vand pr. dag.

Rengøring af hønsehuset

Det kræver ikke meget tid i hverdagen, at passe sine høns. Dog er det vigtigt for deres trivsel, at hønsehuset holdes rent. Et rent hønsehus er også medvirkende til at mindske risikoen for utøj på den lange bane.

Hvor længe lægger en høne æg?

En høne kan producere x-antal æg. Typisk lægger æglægningshøns æg i en periode på 1½-2 år, og så må man ikke forvente så meget mere af dem. Dog er det meget afhængig af fodringsforhold, og nogen vil opleve, at deres høns strækker deres æglægning over en længere periode.

Når du skal sætte høns sammen

Når du skal start op med et nyt hønsehold, kan du vælge, at sætte forskellige høns sammen – så du får et flot æggebakket med forskellige farver af æg.

Har du høns i forvejen bliver det som udgangspunkt mere problematisk. Når du sætter nye høns ind til dine gamle høns, bliver deres hierarki truet, og det bliver forsvaret. Så du må forvente at der går 8-14 dage, før der igen er ro i hønsegården.

Den bedste måde, at neutraliserer hierarkiet på, er, at du sætter samme antal eller flere høns ind, som du har af de gamle. Har du en hane, vil han typisk tage styringen, og sammensætningen af hønsene, vil formentlig være mere tilforladeligt.

Dog skal du under alle omstændigheder forvente, at der kan opstå kamp i hønsegården, indtil det nye hierarki er faldet på plads.