Ænder til salg

ÆNDER TIL SALG

Ænder til salg på Sjælland og Lolland-Falster

Hos Bangs har vi ænder og ællinger til salg fra forår til sensommer. Vores ænder er typisk daggamle ænder – og dog max. 14 dage gamle på udleveringstidpunktet.

Det er vigtigt, at du bestiller dine ænder på forhånd. Typisk har vi hold hver 14. dag i sæsonen – typisk med udlevering af daggamle ænder på lørdage fra kl. 9-12,  og varmefrie på onsdage fra kl. 13-17. Bestillinger modtages frem til fredag eftermiddag i ugen før udlevering.

Når du henter dine ænder på vores gård ved Holbæk, skal du huske at have en transportkasse med, hvis du vælge at betale i butikken.

OBS ! MINIMUM 3 ÆNDER ELLER GÆS PR. BESTILLING
Da ænder og gæs er et flokdyr, modtages kun bestillinger af minimum 3 stk. og derover. Ingen af vores ænder og gæs kan kønsbestemmes.

Overblik over vores forskellige ænder

DANSKE LANDÆNDER – sæsonen er slut for i år

Priser – afhængig af antal: Daggamle fra kr. 22-34 kr. Varmefrie fra 51-39 kr.

Rolig af sind og meget hårdføre. Kødet er yderst saftigt og fintrådet. Fremragende vækstrate og god foderudnyttelse. Alderen kan variere fra 0 til 14 dage ved udlevering. Læs mere om vores danske landænder her

Daggamle | Sæsonen er slut for i år
Varmefrie | Sæsonen er slut for i år

MULARDÆNDER – Sæsonen er slut for i år

Priser – afhængig af antal: Daggamle fra kr. 26-38 kr. Varmefrie fra 43-55 kr.

Daggamle mulardænder er en krydsning mellem moskusanden og landanden. Farven er hvid men kan være let broget. Kødet er yderst magert og velsmagende. Læs mere om vores mulard ænder her

Daggamle | Sæsonen er slut for i år
Varmefrie | Sæsonen er slut for i år

MOSKUSÆNDER – sæsonen er slut for i år

Priser – afhængig af antal: Daggamle fra kr. 37-49 kr. Varmefrie fra 54-66 kr.

Moskusanden er rolig af sind. Moskusanden trives allerbedst i flok. Har man tendens til at have snegle og ikke mindst dræbersnegle i haven, så er moskusanden det helt rigtige valg, da den elsker alle former for snegle. Ydermere er kødkvaliteten helt i top. Læs mere om vores moskusænder her

Daggamle | Sæsonen er slut for i år
Varmefrie | Sæsonen er slut for i år

LØBEÆNDER – sæsonen er slut for i år

Priser – afhængig af antal: Daggamle fra kr. 37-47 kr. Varmefrie fra 52-62 kr.

Læs mere om vores løbeænder her

Sæsonen er slut for i år

GRÅÆNDER – sæsonen er slut for i år

Priser – afhængig af antal: Daggamle fra kr. 15-32 kr. Varmefrie fra 31-43 kr.

Læs mere om vores gråænder her

Forventet sæsonstart: uge 20

Bestilling af ænder og gæs

Afregning i butikken – bestilling via bestillingsformularen
Du kan bestille dine ænder og gæs via vores bestillingsformular – her bestiller du dine ænder og gæs, og afregner i butikken. Der kan ved sæsonstart og igennem sæsonen være stort pres på kassen, og der kan forekomme ventetid på ekspedition.

Bestil i webshoppen – og spring køen over
Du kan også vælge at bestille dine ænder og gæs via webshoppen – her vil din bestilling være pakket, når du kommer i butikken. Din bestilling er mærket dit ordrenummer. Denne bestillingsform giver dig mulighed for at betale din bestilling på forhånd, og du kan derved undgå kø ved kassen.

Når du har bestilt dine ænder hos os, modtager du efterfølgende en bekræftelse af din bestilling via mail.

Priser

Alle priser er vejledende, da alderen kan variere. Priserne fastsættes på udleveringsdagen i forhold til alder. Fodertillæg pr. levedag, pr. dyr: Kr. 1,- inkl. moms.

Vareture

Bor vi langt fra hinanden, kan vi tage din bestilling af ænder og gæs med på vores vareture. Vi har levering af ænder og gæs til følgende områder:

Frederikssund og Nordsjælland
Haslev, Nr. Alslev, Stevns og Lolland-Falster
Fyn – langs motorvejen
Jylland: Kolding, Branderupdam, Brørup og Korskrogen.

Vi har naturligvis også mulighed for at tage foder og udstyr med til dine ænder og gæs.

Klik her for at se dato for vores næste varetur i dit område

Hvad kræver det at holde ænder?

Du behøver ikke at have de flotte stalde eller store forhold for at holde ænder. De kræver blot et skur eller lignende, hvor der er tørt, lyst, ventileret og ingen træk. Du skal have adgang til strøm i de første uger, du har dine ænder.

Ænder og gæs er mest pasningskrævet i de første 3-4 uger. I denne periode er det især vigtigt, at ænderne kan søge over, hvor underlaget er tørt, og derfor kan det være nødvendigt, at strø med enten halm eller spåner et par gange om dagen i den første tid.

I starten, når du har ænderne som helt små, kræver de ikke meget plads. De må ikke have for meget plads, at bevæge sig rundt på, da det er afgørende i den første tid, at de kan finde tilbage til varmelampen.

Beregn ca. 2-3 m2 i den første uge til 15-20 ænder / 10-15 gæslinger. Herefter øger du pladsen, efterhånden som dine ænder / gæs vokser og bliver mere pladskrævende.

Ænder og gæslinger har behov for varme i de første leveuger. Vi anbefaler, at ænder og gæs har adgang til varmelampe i de første 3-4 uger af deres levetid. Har du en varmelampe med 250W pære, kan du under denne varmekilde holde ca. 20 gæslinger eller 40 ællinger.

Hold øje med varmelampen, og hvordan dine ællinger eller gæslinger trives under den. Det er vigtigt, at de har adgang til den rette mængde varme – hverken for meget eller for lidt. Klumper de sig under varmelampen, er det typisk et tegn på, at det er for koldt. Ligger dine ællinger sig uden for varmelampen, er det typisk et tegn på, at det er for varmt. Det er vigtigt, at der er plads under varmelampen, sådan at ællingerne kan ligge i lyskeglen, uden at de klumper sig sammen.

Er det mildt i vejret eller ligefrem sommervejr, kan du lukke dine ællinger på friland når de er omkring 3 uger gamle. Dog er det vigtigt, at du holder øje med vejret. De er endnu for unge til, at de kan tåle for meget regnvejr – og de finder ikke selv ud af, at opsøge tørvejr. Når ællingerne er omkring 5-6 uger og de har fået fjerdragt, kan de tåle regnvejret, og de er nu mindre pasningskrævet. Det er også her, at de vil nyde, at have adgang til vand – evt. et nedgravet badekar – fyld det dog ikke mere op end ca. 15-25 cm.

Hvad spiser ænder og gæs?

Det er vigtigt, at dine ællinger og gæslinger har adgang til vand og foder ad libitum. Med en vandautomat, hvor de har mulighed for at få næbet under vand, undgår du – sammenlignet med en balje, risikoen for at de hopper op, bliver våde, kolde og evt. drukner, da de har svært ved at komme op igen.

I de første 4-5 uger fodrer du med en ren startfoder. Herefter kan du begynde at supplere startfoderet med korn. Når du bruger halvt startfoder og halvt korn, fortsætter du med dette blandingsforhold indtil de skal slagtes.

Hvornår skal jeg slagte mine ænder og gæs?

Slagtealderen er afhængig af hvilke ænder og gæs du har. Danske landænder og mulardænder er typisk slagteklar omkring 14 ugers alderen. Moskusænder og gæs er typisk slagteklar omkring 20 ugers alderen.

© Bangs Hønniker


ÅBNINGSTIDER I BUTIKKEN
ONSDAG: 13:00 – 17:00
FREDAG: 14:00 – 16:30
LØRDAG: 09:00 – 12:00

TELEFONTIDER
MANDAG-FREDAG: 8:00-16:00
LØRDAG: 8:00-12:00
RING 59179292

VARETURE
18/2: SYDSJÆLLAND / LOLLAND-FALSTER
20/2: NORDSJÆLLAND

Se vores køreplan her


NÆSTE HOLD FJERKRÆ

ISA WARREN – 16-18 UGERS
SALGSKLAR NU

SÆSONEN FOR HAVEHØNS
STARTER OP I SLUTNINGEN AF FEBRUAR / STARTEN AF MARTS 2020

TILBUD PÅ HØNSEHUSE – SPAR 20%

BRUG PÅSKEN PÅ PROJEKT ‘HØNS I HAVEN’
SPAR 20% PÅ HØNSEHUS DELUXE OG GRANDE LUX.

BESTIL SENEST 16. MARTS – AFHENTNING 4. APRIL. SÅ HAR DU HELE PÅSKEN TIL AT MALE OG SAMLE DIT HØNSEHUS, OG KAN HENTE HØNSENE I PÅSKEDAGENE.

KLIK OG LÆS MERE HER

KONTAKT OS