Fuglefrø

Stort udvalg af fuglefrø
Vi har et stort udvalg af fuglefrø til vildtfugle sammensat med tanke på at dine vildtfugle foran vinduet får tilbudt kvalitetsfoder til rimelige priser.
Vildtfugleblanding – Lux

Blandingen er god til småfugle som siskener, sangere, drosler, mejser, finker, spurvefugle og mange flere, udover dette tager den også hensyn til lidt større fugle som fasaner, duer mm.
Denne blanding indeholder bla. solsikke, iregi, knæk majs, milo korn. Senegal, hampfrø. rødhirse, afsk. jordnødder og japansk hirse.samt lidt forskelligt korn.
20 kg. Kr. 180,- inkl. moms
Hansen-blandingen – Vildtfugleblanding – SuperLux

20 kg. Kr. 249,- inkl. moms
Solsikkefrø – stribet

Det høje olieindhold i solsikkefrøene er en vigtig energikilde for de vilde fugle om vinteren
15 kg. Kr. 175,- inkl. moms
Jordnødder – afskallet

Jordnødder er meget fedtholdige, og er derfor elsket af mange af de fugletyper, der kommer i vores haver om vinteren.
5 kg. Kr. 200,- inkl. moms 20 kg. Kr. 575,- inkl. moms
Kokosnød med fedt

Vægt: 380 gram
1 stk. Kr. 25,- inkl. moms 3 stk. Kr. 54,- inkl. moms
Kokosnød med fedt og melorme

Vægt: ca. 250 gram
1 stk. Kr. 15,- inkl. moms 3 stk. Kr. 36,- inkl. moms
Tørrede melorme til havens fugle

Vægt: ca. 300 gram
Kr. 70,- inkl. moms
Melorme må ikke sælges og markedsføres som foder til kyllinger og høns ifølge gældende lovgivning.
Foderautomat til vilde fugle

Praktisk foderautomat til havens vilde fugle med tag og sidestolper i kobber.
Kr. 109,- inkl. moms
Læs her de gode råd om fodring af vilde fugle og valg af fuglefrø
Mange spørger om man skal fodre vildfuglene om vinteren. Når vores fugle sidder derude i sne, frost og rusk, føler vi trang til at fodre dem med fuglefrø. Der er mange argumenter for og imod af såvel eksperter som fagfolk. Men alt andet lige, er det vigtigt, at fodre med fuglefrø, for at småfuglene kan komme nemmere igennem vinteren. Det gælder især de fugle, der har vænnet sig til at bo eller overvintre i nærheden af os. Desuden er det jo super hyggeligt, at kunne følge de smukke fugle på tæt hold, mens de nyder fuglefrøene. Men det er vigtigt, at vi gør det på den rigtige måde.
Skal jeg vælge frit hængende foderbræt eller foderautomater?
Et fuglebræt er ofte meget pynteligt lavet af f.eks. birketræ og med stråtag. Men det kræver også en hel del arbejde. For at minimere risikoen for overførsel af sygdomme fra den ene fugl til den anden, bør vi lægge fodret på en vaskbar flade, der er let at renholde, og så få den renset dagligt. Her er rengøringen af frit hængende foderautomater nemmest. Her bliver fodret ikke fordærvet, og det udskiftes løbende. Med den hængende foderautomat undgår du også, at der bliver sammenblanding af foder og fuglemøg.
Foderplads på jorden
Nogle af havens fugle bl.a. rødhals og flere finkearter, foretrækker at finde deres føde på jorden. Man må derfor beskytte dem mod katte ved at skærme pladsen af med tornede grene og kviste.
Du skal være særligt opmærksom på…
ikke at have for store mængder foder af gangen, men hellere fodre oftere. Fodret må ikke blive vådt, da det øger risikoen for dødelige sygdomme. Fodret må ikke komme i kontakt med fuglemøg, da det kan medvirke til stor smittefare, fuglene imellem. Finder man døde fugle ved foderpladsen, bør man indstille fodring, fjerne alle foderrester og desinficere stedet.