Om vores ænder

Ænder til salg

Hos Bangs har vi ænder og ællinger til salg fra forår til sensommer. Vi starter med udlevering af vores første hold i midten / slutningen af april måned.

Vi har både salg af daggamle og varmefrie ænder. Vores daggamle ænder, er til udlevering, så snart vi får dem hjem fra rugeriet. Der kan igennem sæsonen være en lille aldersforskel på vores forskellige typer af ænder, idet at de ikke klækker den samme dag. Vores varmefrie ænder er ca. 2,5 uge gamle ved udlevering, og er klar til at klare sig uden varmelampe.

Det er vigtigt, at du bestiller dine ænder på forhånd. Vi åbner op for, at du kan bestille dine ænder, så snart vi har en dato fra rugeriet. Vi forventer, at åbne op for at modtage bestillinger fra den 1. april 2022.

Bestillinger af henholdsvis daggamle og varmefrie ænder, modtages frem til fredag eftermiddag i ugen før udlevering af daggamle ænder.
Vores varmefrie ænder går i vores stalde indtil de er klar. Så varmefrie ænder skal ligeledes bestilles senest ugen før, vi har udlevering af daggamle ænder.

Sæsonen for moskusænder, mulardænder og løbeænder er forholdsvis kort. Vi starter i slutningen af april måned, og har sidste hold i starten af juni måned.
Sæsonen for landænder er lidt længere, og strækker sig fra slutningen af april til midt i august måned. Ønsker du landænder i sensommeren, er det vigtigt, at du bestiller disse tidligt på sæsonen, da der vil være begrænset antal i disse hold.

Når du henter dine ænder på vores gård ved Holbæk, skal du huske at have en transportkasse med, hvis du vælger at betale i butikken. Ved bestilling foretaget via webshoppen, er ænderne pakket ved afhentning, og du skal ikke medbringe transportkasser.

Ved bestilling af ænder og gæs til levering på vores vareture, kan alderen varierer, alt efter hvordan dagene for holdene passer i forhold til datoerne for vores vareture.

Vi har et minimum på 3 ænder pr. bestilling. Dette skyldes, at ænder er et flokdyr.

Det er ikke muligt at kønsbestemme vores ænder.

Overblik over vores forskellige ænder

Dansk landand | Alder: 3 dage
Hold 10 | Alder : 2 dage
Udlevering: 10. august 2022
Alder
Ca. 2 dage
Køn
Assorteret
Sæson
Slut april - august
Dansk landand | Alder: 14 dage
Hold 10 | Varmefrie
Udlevering: 24. august 2022
Alder
2 - 3 uger
Køn
Assorteret
Sæson
Slut april - august
Mulardænder
Bestilling
Vi forventer ikke at få mulardænder i år
Mulardænder | Varmefri
Bestilling
Vi åbner for bestillinger den 1. april 2022
Alder
2½ - 3 uger
Køn
Assorteret
Sæson
Slut april – start juni
Moskusænder
Bestilling
Vi åbner for bestillinger den 1. april 2022
Alder
Ca. 5 dage
Køn
Assorteret
Sæson
Slut april - start juni
Moskusænder | Varmefri
Bestilling
Vi åbner for bestillinger den 1. april 2022
Alder
2½ - 3 uger
Køn
Assorteret
Sæson
Slut april - start juni
Løbeænder | Udsolgt
KUN 1 HOLD I ÅR !
Udlevering: 21. maj 2022
Alder
Pt. ukendt
Køn
Assorteret
Løbeænder
KUN 1 HOLD I ÅR !
Udlevering: 1. juni 2022
Alder
2½ - 3 uger
Køn
Assorteret

Bestilling af ænder

Afregning i butikken – bestilling via formularen nedenfor
Du kan bestille dine ænder via vores kontaktformular nedenfor. Her bestiller du dine ænder, og afregner i butikken. Der kan ved sæsonstart og igennem sæsonen være stort pres på kassen, og der kan forekomme ventetid på ekspedition.

Bestil i webshoppen – og spring køen over
Du kan også vælge at bestille dine ænder webshoppen – her vil din bestilling være pakket, når du kommer i butikken. Din bestilling er mærket dit ordrenummer. Denne bestillingsform giver dig mulighed for at betale din bestilling på forhånd, og du kan derved undgå kø ved kassen.

Når du har bestilt dine ænder hos os, modtager du efterfølgende en bekræftelse af din bestilling via mail.

Priser

Alle priser er vejledende, da alderen kan variere. Priserne fastsættes på udleveringsdagen i forhold til alder. Fodertillæg pr. levedag, pr. dyr: Kr. 1,- inkl. moms.

Vareture

Bor vi langt fra hinanden, kan vi tage din bestilling af ænder med på vores vareture. Vi har levering af ænder til følgende områder:

Frederikssund og Nordsjælland
Haslev, Nr. Alslev, Stevns og Lolland-Falster
Fyn – langs motorvejen
Jylland: Kolding, Branderupdam, Brørup og Holsted.

Vi har naturligvis også mulighed for at tage foder og udstyr med til dine ænder og gæs.

Klik her for at se dato for vores næste varetur i dit område

Hvad kræver det at holde ænder og gæs?

Pladsforhold

Du behøver ikke at have de flotte stalde eller store forhold for at holde ænder. De kræver blot et skur eller lignende, hvor der er tørt, lyst, ventileret og ingen træk. Du skal have adgang til strøm i de første uger, du har dine daggamle ænder.

Ænder og gæs er mest pasningskrævet i de første 3-4 uger. I denne periode er det især vigtigt, at ænderne kan søge over, hvor underlaget er tørt, og derfor kan det være nødvendigt, at strø med halm et par gange om dagen i den første tid.

I starten, når du har ænderne som helt små, kræver de ikke meget plads. De må ikke have for meget plads, at bevæge sig rundt på, da det er afgørende i den første tid, at de kan finde tilbage til varmelampen.

Beregn ca. 2-3 m2 i den første uge til 15-20 ænder / 10-15 gæslinger. Herefter øger du pladsen, efterhånden som dine ænder / gæs vokser og bliver mere pladskrævende.

Varme

Ænder og gæslinger har behov for varme i de første leveuger. Vi anbefaler, at ænder og gæs har adgang til varmelampe i de første 3-4 uger af deres levetid. Har du en varmelampe med 250W pære, kan du under denne varmekilde holde ca. 20 gæslinger eller 40 ællinger.

Hold øje med varmelampen, og hvordan dine ællinger eller gæslinger trives under den. Det er vigtigt, at de har adgang til den rette mængde varme – hverken for meget eller for lidt. Klumper de sig under varmelampen, er det typisk et tegn på, at det er for koldt. Ligger dine ællinger sig uden for varmelampen, er det typisk et tegn på, at det er for varmt. Det er vigtigt, at der er plads under varmelampen, sådan at ællingerne kan ligge i lyskeglen, uden at de klumper sig sammen.

Er det mildt i vejret eller ligefrem sommervejr, kan du lukke dine ællinger på friland når de er omkring 3 uger gamle. Dog er det vigtigt, at du holder øje med vejret. De er endnu for unge til, at de kan tåle for meget regnvejr – og de finder ikke selv ud af, at opsøge tørvejr. Når ællingerne er omkring 5-6 uger og de har fået fjerdragt, kan de tåle regnvejret, og de er nu mindre pasningskrævet. Det er også her, at de vil nyde, at have adgang til vand – evt. et nedgravet badekar – fyld det dog ikke mere op end ca. 15-25 cm.

Mad & Drikke

Det er vigtigt, at dine ællinger og gæslinger har adgang til vand og foder ad libitum. Med en vandautomat, hvor de har mulighed for at få næbet under vand, undgår du – sammenlignet med en balje, risikoen for at de hopper op, bliver våde, kolde og evt. drukner, da de har svært ved at komme op igen.

I de første 4-5 uger fodrer du med en ren startfoder. Herefter kan du begynde at supplere startfoderet med korn. Når du bruger halvt startfoder og halvt korn, fortsætter du med dette blandingsforhold indtil de skal slagtes.

Slagtealder

Slagtealderen er afhængig af hvilke ænder og gæs du har. Danske landænder og mulardænder er typisk slagteklar omkring 14 ugers alderen. Moskusænder og gæs er typisk slagteklar omkring 20 ugers alderen.

Info