Hemexcide 2017-09-20T11:51:37+00:00

HEMEXCIDE

HEMEXCIDE – BEHANDLING AF UTØJ HOS HØNS

EFFEKTIV BEHANDLING AF UTØJ HOS HØNS

Hemexcide er et rent naturprodukt, som ikke er tilsat nogen fyldstoffer. Ved behandling med Hemexcide, kan du fortsat spise dine æg uden bekymring.

Blodmider – Hvordan ved du, om dine høns har blodmider?

Blodmider kan give hudirritation hos mennesker, og det er som oftes der, at man opdager at der kan være blodmider i hønsehuset. Har du blodmider i hønsehuset, kan du opleve, at dine høns bliver ’trætte’ og ’uoplagte’ til at lægge æg. Du kan tjekke, om dine høns har blodmider ved, at tage et lyst klæde, og tørre siddepinden af. Kommer der røde pletter, er der tale om blodmider. Ligeledes er tegn på blodmider, at der på æggene kan være blodpletter på æggeskallen.

Blodmider er hovedsageligt aktive om natten – i dagstimerne vil de være skjult i revner og sprækker. Tjek især for blodmider ved redekassen og siddepinden.

Lus – Hvordan ved du, om mine høns har lus?

Er dine høns urolige? Ser huden irriteret ud? Har hønsene tabt sig? Lægger hønsene ikke det antal æg de plejer? Ser fjerene lidt kedelige ud? Så kan det være tegn på lus hos dine høns. Lus kan godt virke generende på høns. Nogle gnaver sig i huden så der kommer sår og hudirratation. Ved hårdt angreb af lus, kan der dannes sårplamager. Hvis du piller i såret, kan det begynde at bløde.

Lopper – Hvordan ved du, om mine høns har lopper?

Lopper opdages som oftes, ved at man selv får loppebid. Hønselopper kan godt lide at være i redekassen og i strøelsen i hønsehuset. Den bedste måde, at være sikker på, at lopperne forsvinder, er at brænde halm og spåner, efter rengøring i hønsehuset. Lopper kan overleve i op til 1 år.

HVORDAN BEHANDLER DU MED HEMEXCIDE?

For at få et effektiv resultat med behandling af Hemexcide, er det vigtigt, at du følger følgende fremgangsmåde:

 • GØR RENT I HØNSEHUSET

  Det er vigtigt, at du starter med en grundig rengøring af din hønsehus. Fjern halm fra redekassen, spånerne på gulvet og alt løst inventar. Fej loft og vægge ned med en stiv kost.

 • LAV EN BLANDING AF HEMEXCIDE OG VAND

  Lav en blanding af Hemexcide og vand i forholdet: 1 kg. Hemexcide til 3 ltr. vand. Påfør blandingen alle vægge, gulv, loft, siddepinde og redekasser med en pensel. Brug evt. en spartel i alle revner og sprækker – her kan der sidde æg, som endnu ikke er udklækket. Efter denne behandling, lader du hønsehuset stå med gennemtræk, så blandingen tørre op.

 • STRØ HEMEXCIDE

  Når huset er tørreret op, strør du tør Hemexcide ud på gulvet og i redekasserne, inden du ligger rent halm og rene spåner i redekasserne og på gulvet.

 • SANDBAD AF HEMEXCIDE

  I området, hvor dine høns har til vane at sandbade, kan du lave et ‘sandbad’ af rent Hemexcide. Det er vigtigt, at du ikke fortynder Hemexcide med sand, grus og ligende. Det skal hønsene nok få gjort, når de tager det nye ‘sandbad’ i brug.

   

PRISER OG BESTILLING

1 pose med 5 kg. Hemexcide, kr. 115,- inkl. moms. Forsendelse fra kr. 55,- med PostNord

1 sæk med 19 kg. Hemexcide, kr. 270,- inkl. moms. Forsendelse fra kr. 155,- med PostNord

1 sæk med 25 kg. Hemexcide, kr. 300,- inkl. moms. Forsendelse fra kr. 150,- med Freja Transport.

BESTIL HEMEXCIDE I VORES WEBSHOP

K

Vi har naturligvis også Hemexcide i vores butik ved Ugerløse – mellem Holbæk og Sorø.  Du er altid meget velkommen til at komme indenfor vores åbningstider.

HVAD ER HEMEXCIDE

Hemexcide består af små skaldyr, der efter mange millioner år i jorden, graves op og forarbejdes til pulver. Det er et rent naturproduk, hvor der ikke er tilsat kalk eller andre fyldstoffer, hvilket gør drabseffekten mod mider, lopper og paracitter usædvanlig effektiv. Hemexcide kan bruges i alle staldtyper og produktionsformer. Stoffets parasitdræbende virkning er ikke kemisk – men mekanisk. Hemexcidepulveret klæber sig til miderne, som dør i løbet af ca. 1 døgn.

Ingen høns behøver længere at have blodmider, paracitter eller lopper. Hemexcide er det eneste produkt, som er godkendt til at bruge i æglægningsperioden.

Hemexcide er GMO-frit, og er godkendt til anvendelse i økologisk landbrug.

ÅRSTIDER FOR ANGREB AF UTØJ I HØNSEHUSET

Når årstiderne skifter, og der sker en overgang fra fugtigt til varmt vejr – eller fra varmt vejr til fugtigt vejr, angribes høns oftes af utøj. Sommer og efterår er typiske årstider, hvor høns får utøj.

HEMEXCIDE KAN OGSÅ ANVENDES TIL…

Du kan også anvende Hemexcide til blodparacitter hos slanger, krybdyr, mink og fugle i voliere. Eksempelvis parakitter, kanariefugle og undulater.

BESTIL I WEBSHOP

Bestil ØKO Frilandskylling her

KONTAKT OS


Hvad er svaret?
4 + 3 =