Gæs til salg 2018-08-24T12:31:46+00:00

GÆS

GÆS TIL SALG

Gæs til salg på Sjælland og Lolland-Falster

Hos Bangs har vi gæs til salg til afhentning på Sjælland. Sæsonen starter typisk i foråret og slutter i sensommeren.

Vores gæs til salg sælges som brogede gæs og hvide gæslinger – alle gæs er assorteret i køn. Gæs kan – hvis området er stort nok, selv finde føde det meste af året. Gæs elsker fri adgang til græs og kløver. Ønsker du at opfostre dine egne gæs til jul, er det her du skal starte.

Vores gæs til salg, sælges som daggamle gæslinger, og kan forventes, at være slagteklar omkring 20 ugers alderen.

Husk – at vores gæs skal bestilles på forhånd.

OBS ! MINIMUM 3 ÆNDER ELLER GÆS PR. BESTILLING
Da ænder og gæs er et flokdyr, modtages kun bestillinger af minimum 3 stk. og derover.
Ingen af vores ænder og gæs kan kønsbestemmes.

Når du henter dine gæs i vores butik ved Holbæk, skal du huske at have en transportkasse med.

Vareture med ænder og gæs til Nordsjælland, Lolland-Falster, Fyn og Jylland

Bor vi langt fra hinanden, kan vi tage din bestilling af gæs med på vores vareture. Vi har levering af ænder og gæs til følgende områder:

Frederikssund og Nordsjælland
Haslev, Nr. Alslev, Stevns og Lolland-Falster
Fyn – langs motorvejen
Jylland: Kolding, Branderupdam, Brørup og Korskrogen.

Vi har naturligvis også mulighed for at tage foder og udstyr med til dine ænder og gæs.

Her nedenfor kan du finde de forskellige slags gæs til salg.

Bestilling af ænder og gæs

Afregning i butikken – bestilling via bestillingsformularen
Du kan bestille dine ænder og gæs via vores bestillingsformular – her bestiller du dine ænder og gæs, og afregner i butikken. Der kan ved sæsonstart og igennem sæsonen være stort pres på kassen, og der kan forekomme ventetid på ekspedition.

Bestil i webshoppen – og spring køen over
Du kan også vælge at bestille dine ænder og gæs via webshoppen – her vil din bestilling være pakket, når du kommer i butikken. Din bestilling er mærket dit ordrenummer. Denne bestillingsform giver dig mulighed for at betale din bestilling på forhånd, og du kan derved undgå kø ved kassen.

Når du har bestilt dine ænder hos os, modtager du efterfølgende en bekræftelse af din bestilling via mail.

Priser

Alle priser er vejledende, da alderen kan variere. Priserne fastsættes på udleveringsdagen i forhold til alder. Fodertillæg pr. levedag, pr. dyr: Kr. 1,- inkl. moms.

VÆLG BESTILLING

KONTAKT OS


Hvad er svaret?
37 − 36 =

Hvide gæs

Vores gæs kan ikke kønsbestemmes.

Da gæs er et folkdyr, modtages kun bestillinger af minimum 3 stk. pr. ordre.

Hvide gæs er store og hurtigvoksende.

Alderen kan variere fra 0 til 14 dage.
Køn: Assorteret

Sæsonen for gæs er slut for i år. Vi starter op igen i foråret 2019

Pris: Kr. 62,- / daggamle
Pris: Kr. 77,- / varmefrie

OBS ! Der kan opstå problemer med levering grundet svingende markedsforhold

Bestil via bestillingsformular
Bestil via webshop
Hvide gæs

Vores gæs kan ikke kønsbestemmes.

Da gæs er et folkdyr, modtages kun bestillinger af minimum 3 stk. pr. ordre.

Yderst hårdføre – både som gæslinger og udvokset gæs. Kan hvis arealet er stort nok, selv finde føde det meste af året.

Alderen kan variere fra 0 til 14 dage.
Køn: Assorteret

Sæsonen for gæs er slut for i år. Vi starter op igen i foråret 2019

Pris: Kr. 71,- / daggamle
Pris: Kr. 86,- / varmefrie

OBS ! Der kan opstå problemer med levering grundet svingende markedsforhold

Bestil via bestillingsformular
Bestil via webshop

Husk, at ænder og gæs skal bestilles på forhånd. Vi kører udlevering på de fastsatte dage, og alle bestillinger skal afhentes på dagen.

Husk – vi har også startfoder til gæslinger

Ved afhentning af gæslinger, skal du huske at medbringe emballage til transport, hvis du har valgt at betale dine gæs ved afhentning i butikken. Har du bestilt via webshoppen, vil dyrene være pakket på forhånd – så ved bestilling i webshoppen, er det ikke nødvendigt, at medbringe transportkasser.

Hvad kræver det at holde ænder?

Du behøver ikke at have de flotte stalde eller store forhold for at holde ænder. De kræver blot et skur eller lignende, hvor der er tørt, lyst, ventileret og ingen træk. Du skal have adgang til strøm i de første uger, du har dine ænder.

Ænder og gæs er mest pasningskrævet i de første 3-4 uger. I denne periode er det især vigtigt, at ænderne kan søge over, hvor underlaget er tørt, og derfor kan det være nødvendigt, at strø med enten halm eller spåner et par gange om dagen i den første tid.

I starten, når du har ænderne som helt små, kræver de ikke meget plads. De må ikke have for meget plads, at bevæge sig rundt på, da det er afgørende i den første tid, at de kan finde tilbage til varmelampen.

Beregn ca. 2-3 m2 i den første uge til 15-20 ænder / 10-15 gæslinger. Herefter øger du pladsen, efterhånden som dine ænder / gæs vokser og bliver mere pladskrævende.

Ænder og gæslinger har behov for varme i de første leveuger. Vi anbefaler, at ænder og gæs har adgang til varmelampe i de første 3-4 uger af deres levetid. Har du en varmelampe med 250W pære, kan du under denne varmekilde holde ca. 20 gæslinger eller 40 ællinger.

Hold øje med varmelampen, og hvordan dine ællinger eller gæslinger trives under den. Det er vigtigt, at de har adgang til den rette mængde varme – hverken for meget eller for lidt. Klumper de sig under varmelampen, er det typisk et tegn på, at det er for koldt. Ligger dine ællinger sig uden for varmelampen, er det typisk et tegn på, at det er for varmt. Det er vigtigt, at der er plads under varmelampen, sådan at ællingerne kan ligge i lyskeglen, uden at de klumper sig sammen.

Er det mildt i vejret eller ligefrem sommervejr, kan du lukke dine ællinger på friland når de er omkring 3 uger gamle. Dog er det vigtigt, at du holder øje med vejret. De er endnu for unge til, at de kan tåle for meget regnvejr – og de finder ikke selv ud af, at opsøge tørvejr. Når ællingerne er omkring 5-6 uger og de har fået fjerdragt, kan de tåle regnvejret, og de er nu mindre pasningskrævet. Det er også her, at de vil nyde, at have adgang til vand – evt. et nedgravet badekar – fyld det dog ikke mere op end ca. 15-25 cm.

Hvad spiser ænder og gæs?

Det er vigtigt, at dine ællinger og gæslinger har adgang til vand og foder ad libitum. Med en vandautomat, hvor de har mulighed for at få næbet under vand, undgår du – sammenlignet med en balje, risikoen for at de hopper op, bliver våde, kolde og evt. drukner, da de har svært ved at komme op igen.

I de første 4-5 uger fodrer du med en ren startfoder. Herefter kan du begynde at supplere startfoderet med korn. Når du bruger halvt startfoder og halvt korn, fortsætter du med dette blandingsforhold indtil de skal slagtes.

Hvornår skal jeg slagte mine ænder og gæs?

Slagtealderen er afhængig af hvilke ænder og gæs du har. Danske landænder og mulardænder er typisk slagteklar omkring 14 ugers alderen. Moskusænder og gæs er typisk slagteklar omkring 20 ugers alderen.

© Bangs Hønniker